Wie ben ik

Mijn naam is Ellen Vollering en ik ben sinds 1980 werkzaam als fysiotherapeut. Dit vak doe ik al jaren met ontzettend veel passie en plezier. De keuze voor dit vak is ontstaan doordat ik van nature erg geïnteresseerd ben in de mens en mensen graag begeleid in het optimaal functioneren van het lichaam. Om het juiste duwtje in de goede richting te geven, vind ik het belangrijk dat ik de persoon die ik voor mij heb ook daadwerkelijk leer kennen. Juist dat stuk van de gezondheidszorg heeft mij altijd erg geboeid omdat een oppervlakkige klacht vaak een diepere achtergrond heeft. Met mijn inlevend vermogen, mijn ondernemende karakter en mijn creatieve geest hoop ik ook in de toekomst nog vele mensen te begeleiden.

Vanaf 2015 ondersteun ik mensen niet alleen op het gebied van bewegen, maar ben ik ook een meer coachende rol gericht op leefstijlverandering aan gaan nemen. Hiervoor heb ik de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd. 

Vitaliteit

Er zijn door de jaren heen vele onderzoeken geweest naar vitaliteit. Veel van deze onderzoeken laten zien dat onderstaande voorwaarden belangrijk zijn voor een vrij en vitaal leven:

  • Optimale voeding
  • Voldoende beweging
  • Regelmatige herstelmomenten
  • Positief denken
  • Ondersteunende relaties
  • Zinvol leven

Bovenstaande onderzoeksresultaten ondersteunen mijn filosofie. Ik geloof namelijk heel erg in het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Door omstandigheden kan dit verstoord zijn. Om het zelf herstellend vermogen in het lichaam te activeren is soms hulp nodig door middel van oefeningen, ontspanning, gesprekken, voeding en/of medicijnen. Ieder mens heeft het vermogen om zichzelf van binnenuit sterk(er) te maken, alleen is het de vraag: hoe doe je dat? Vaak begint dit bij een kritische blik naar jezelf. Op het moment dat dit punt wordt bereikt, is iemand er in mijn ogen ook klaar voor om inzicht te krijgen in verandering van leefstijl.

De ommezwaai die sommige mensen bij zichzelf creëren, maken mij altijd heel erg blij. Mede daarom ben ik mijn passie gaan volgen en heb ik mijn eigen bedrijf gestart.

Opleidingen
Opleiding tot Fysiotherapeut; 1980
Opleiding tot Yogadocent, Saswitha stichting Zeist; 1995
Opleiding tot Oncologiefysiotherapeut; 2012
Opleiding tot Stresscounseler; 2014
Opleiding tot Natuurvoedingsadviseur; 2016                                                                            Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut; 2019                                                                            Opleiding tot Leefstijlcoach; 2019

Relevante cursussen
Cursus Meridiaantherapie
Cursus Leefstijladviseur
Cursus Fysiotherapie in de beweegkuur
Cursus Motivational interviewing
Cursus Claudicatio therapeut

Ellen Vollering