Yoga

Yoga is een vorm van bewegen die gestuurd wordt door de in en uitademing. Ons ademhalen zorgt voor zuurstof in ons lichaam en geeft tevens ruimte in het lichaam waardoor spieren en gewrichten makkelijker bewegingen uit kunnen voeren. Eigenlijk begint ons hele bestaan bij onze ademhaling. Door bewust en op de juiste manier adem te halen zorg je ervoor dat het lichaam meer zuurstof tot zich krijgt. Meer zuurstof in het lichaam zorgt er vervolgens voor dat uw zenuwstelsel tot rust komt en dat u meer energie krijgt. Met name tijdens of na stressvolle situaties kan een goede ademhaling weer rust in uw leven brengen.

Elke week worden er meerdere yogalessen gegeven (zie hieronder).

Mijn achtergrond
In 1995 heb ik mijn opleiding tot Hatha yoga docent afgerond bij de Saswitha stichting in Zeist. Aanvullend heb ik de cursussen ‘zonnegroet’ en ’ayurvedische massage’ gedaan. Tijdens mijn opleiding tot yogadocent is mij vooral één ding bijgebleven:

“yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken”.
Juist deze stelling vind ik erg toepasbaar in de tegenwoordige tijd waarin veel informatie en prikkels tot ons komen.
 
Inhoud van de les;

In de lessen wordt gewerkt met verschillende houdingen en bewegingen in combinatie met aandacht voor spanning en ontspanning van het lichaam. De houdingen en bewegingen geven inzicht in blokkades en/of beperkingen in uw lichaam. Met behulp van oefeningen die door de ademhaling gestuurd worden, worden deze blokkades en/of beperkingen verlicht.

Yogalessen
Yoga voor senioren:
Woensdagochtend: 09:30-10:30

Locatie

Dingemans van de Kasteeleplein 1                 's-Gravenzande

Kosten:
€ 10,00 per les

Meer informatie of opgeven voor een les?
U kunt het contactformulier invullen voor meer informatie, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Yoga